Про це заявив економіст, Керуючий партнер Capital Times Ерік Найман у коментарі «Лівого берега».

«Які я бачу ризики в цьому контексті для економіки в цілому? Це гальмування розвитку українського національного бізнесу. На нього буде збільшений податковий тиск. Природно, багато питань буде виникати у фіскальних органів, повноваження яких цим законом розширюються», - зазначив Найман.

За словами економіста, українська економіка зараз перебуває в депресії і введення в дію закону про зміни в Податковий кодекс лише посилить її. Тому, на його думку, його слід відкласти хоча б на півроку.

«В цей закон однозначно необхідно вносити поправки. Цей законопроект лежав на підписі у президента чотири місяці, тому вже це підтверджує його дискусійність по багатьом пунктам. Необхідно було давати не менше, ніж 6-ти місячну відстрочку його вступу в силу хоча б по окремим нормам. А може і по всьому законодавству», - сказав Найман.

Нагадаємо, закон про внесення змін у Податковий кодекс України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (законопроект №1210) був прийнятий Верховною Радою 16 січня 2020 року і підписаний президентом лише 21 травня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У Федерації роботодавців України у зверненні до президента Володимиру Зеленському підкреслювали, що закон про внесення змін у Податковий кодекс вдарить по українським металургам і призведе до втрати ними конкурентоспроможності на світових ринках.

У свою чергу компанія ArcelorMittal закликала депутатів відстрочити на рік підвищення ставки ренти на видобуток залізної руди, що передбачено змінами до Податкового кодексу (законопроект №1210). У компанії підкреслили, що підвищення рівня рентної плати зараз призведе до втрати ринків збуту та джерел валютних надходжень, скорочення робочих місць, суттєвому зменшенню платежів у державний і місцеві бюджети, а також погіршення стану економіки.