В Україні від COVID-19 щодня вмиратимуть по 40-50 осіб, якщо рівень нових випадків захворювання триматиметься на рівні двох і більше тисяч. Повідомляється, що друга хвиля коронавірусу вже настала в Німеччині і очікується в таких країнах, як Нідерланди, Польща і Франція. Про це повiдомили в Офісі президента.

Читайте Знай в Google News!

За словами президента України Володимира Зеленського, українцям необхідно пояснити роботу адаптивного карантину, незважаючи на їх відповідальність.

Зараз в Україні діє правило чотирьох зон. Зелена, жовта, помаранчева і червона несуть в собі обмеження різного ступеня тяжкості. Наприклад, в “зеленій“ зоні з обмежень діє лише обов'язкове носіння масок в громадському транспорті і будівлях, робота кінотеатрів при заповненості на 50% і дозвіл проведення масових заходів, але не більше людини на 5 квадратних метрів.

Президент України Володимир Зеленський, фото Euronews
Президент України Володимир Зеленський, фото Euronews

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У "червоній" ж забороняється робота всього громадського транспорту, кафе, ресторанів і торгово-розважальних центрів, а також відвідування навчальних закладів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мер Кличко забезпечить соціальні категорії киян наборами захисту від коронавірусу. Столична влада збільшить підтримку соціально незахищених категорій киян у зв'язку з поширенням COVID-19.

Як повідомляв "Знай.ua", не заражаються Covid-19: обстеження медиків в "червоній зоні" дало несподіваний результат.

Знай.ua писав, що зірку збірної України підкосила страшна хвороба, такого діагнозу бояться всі