Аудиторська компанія BakerTilly підтвердила, що поточні зобов'язання ПАТ «Центренерго» на кінець 2019 року перевищували його активи на 1,403 млрд грн. Про це йдеться в аудиторському висновку до фінансової звітності компанії за 2019 р.

"Товариство отримало чисті збитки у розмірі 1,98 млрд грн протягом року, що закінчився 31 грудня 2019 р. і на цю дату поточні зобов'язання компанії перевищували її поточні активи на суму 1,403 млрд грн», - йдеться у висновку аудитора.

При цьому на кінець попереднього, 2018 року, навпаки активи перевищували зобов'язання на 729,9 млн грн.

Згідно з фінансовою звітністю, кредиторська заборгованість на кінець 2019 р. становила 4,5 млрд грн. Зокрема, заборгованість за товари та послуги протягом року зросла в 6 разів – з 608 млн грн на початок року до 3,56 млрд грн на кінець року.

Згідно з висновком BakerTilly, на цей час існують невизначеність, яка може поставити під сумнів здатність «Центренерго» продовжувати господарську діяльність на безперервній підставі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше перевищення боргових зобов'язань "Центренерго" над її активами підтверджував голова Фонду державного майна Дмитро Сенніченко. ФДМ володіє 78% акціями компанії.

За словами Сенниченка, приватизація «Центренерго» очікується в другому кварталі 2021 р.Зобов'язання з приватизації цієї компанії прописані в меморандумі України з Міжнародним валютним фондом. Згідно з текстом Меморандуму, конкурс з приватизації компанії повинен бути оголошений в грудні 2020 р., а продаж відбудуться до 30 червня 2021 р.

Генеральний директор "Центренерго «Олександр Корчинський в інтерв'ю агентству» Інтерфакс-Україна" заявив, що компанія необхідно передати перспективні державні вугільні шахти. Це дозволить поліпшити фінансовий стан компанії і підвищити її вартість.

Раніше ідею приватизації "Центренерго" разом з перспективними вугільними шахтами також підтримав голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.