Про це заявив журналіст і політичний експерт Михайло Шнайдер.

“У п'ятницю, 4 вересня, відбувся суд з обрання запобіжного заходу президенту Банку "Аркада" Костянтину Паливоді. Історія вийшла досить негарна-Паливоду буквально силою притягли до Шевченківського райсуду Києва з Інституту кардіології, де він спостерігався з підозрою на інфаркт. В результаті, він отримав по повній програмі-утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 21 мільйона гривень", - розповів Шнайдер.

Важную информацию вам в ленту, Друзья. В пятницу, 4 сентября, состоялся суд по избранию меры пресечения президенту...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Woensdag 9 september 2020

За його словами, безпосереднє відношення до такого судового рішення має Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Знаючи всю таємницю падіння "Аркади", можна сміливо припустити, що такий вердикт і така поведінка щодо підозрюваного, не обійшлося без тиску на суд нашого знаменитого мера Віталія Кличка. Якому в цьому допомогли великі зв'язки в силових структурах його вірного партнера і за сумісництвом" Смотрящего " Дениса Комарницького. Адже, по суті, обвал "Аркади", і як результат - 13 тисяч сімей без житла і без грошей, це заслуга нашого" улюбленого мера"", - підкреслив журналіст.

Він нагадав, що про цю історію вже було відомо зі ЗМІ, і що справа опинилася в недобросовісній конкуренції.

"Але для початку варто нагадати про те, що пов'язані з банком компанії “Аркада-будівництво" і "Будеволюція" будували в цілому 39 будинків на двох житлових масивах Києва: "Еврика" - в Голосіївському і "Патріотика" - в Дарницькому Районах. Це досить пристойна кількість, як ви розумієте.

Так от, як вже писали багато журналістів і ЗМІ, успіхи і масштаби будівництва "Аркади" почали викликати занепокоєння у її прямих конкурентів.

Якими виявилися... партнери мера Кличка, опікувані" Смотрящим " Комарницьким. Кому потрібен сильний конкурент, який при цьому не ломить ціни і будує в общем-то на совість? Вже точно не будівельної мафії. І як і заведено у цих хлопців, Кличко з Комарницьким вирішили прибрати з горизонту такого незручного Конкурента", - констатував експерт.

Саме тому, за його словами, Київ "під незрозумілим приводом" відмовився віддавати "аркаді" заборгованість у розмірі 1,4 млрд грн за проведені раніше інженерні мережі та інші об'єкти.

“У підсумку забудовник не зміг вчасно розплатитися за кредитами. Але ж "Аркада" брала кредити, для того, щоб побудувати дороги, дитячі садки, школи та інженерні мережі, які згодом були б передані місту. А потім, коли у" аркади " все стало погано у фінансовому плані, Віталій Володимирович нокаутував її і в публічній площині: звинувачував у небажанні добудовувати об'єкти, хоча до цього сам зі своїми підлеглими блокував їх будівництво. Звинувачував у шантажі і в підбурюванні вкладників, залякував правоохоронцями і як тепер з'ясувалося - це були не порожні погрози. У підсумку Віталій Володимирович таки знищив " Аркаду "і залишив її вкладників ні з чим, а її президента - чи то від образи, чи то в якості символічного жесту" добивання", вирішив засадити по повній, за допомогою ручного суду і таких же суддів. Як бачимо, його план практично вдався. А ті кияни, які думають, що їх вся ця історія не стосується, дуже здивуються, коли прийдуть і за Ними", - підсумував Михайло Шнайдер.