Про це він повідомив на своєму каналі в YouTube, коментуючи звинувачення в лобіюванні імпорту після отримання грошей на виборчу кампанію 2019 року від голови НКРЕКП Валерія Тарасюка.

"Ну так," отримав гроші за струм"... Я насправді цей струм підтримував, щоб у нас в Україні з'явилися Альтернативні джерела електроенергії», - повідомив Лещенко.

Екс-нардеп додав, що частка імпорту була " дуже маленькою» і не впливала на внутрішній ринок, але при цьому нібито показувала реальну вартість електричної енергії.

«Ви мою позицію давно чули-якщо ми дозволяємо російському дизельному паливу заїжджати в Україну, російському зрідженому газу і ми дивимося цей стрім на російських мобільних телефонних операторах, то тоді і електроенергію ми можемо з Росії теж імпортувати. Це моя позиція", - заявив Лещенко.

Члена наглядової ради УЗ заперечує зв'язок своєї активної позиції щодо імпорту електроенергії з Росії з отриманням фінансування від Валерія Тарасюка-колишнього топ-менеджера російської енергетичної компанії.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Щодо Тарасюка, то ніякого зв'язку між цими подіями звичайно ж немає", - заявив Лещенко.

28 вересня депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко повідомив, що Валерій Тарасюк виступив основним спонсором передвиборчої кампанії Сергія Лещенка на виборах до Верховної Ради в 2019 році.

Він перерахували двома траншами 414,5 тис.грн, що склало 60% всіх офіційних надходжень на виборчу кампанію Лещенка.

Депутат Гончаренко допустив, що Тарасюк міг бути тільки посередником, а насправді фінансування Лещенка здійснювалося за рахунок коштів наближеної до керівництва Російської Федерації енергетичної компанії, менеджером якої Тарасюк був до роботи на державній службі.

За день до цього народний депутат Валентин Наливайченко повідомив, що тимчасова слідча комісія Верховної Ради встановила факти регулярних поїздок голови НКРЕКП Валерія Тарасюка до Росії, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва в червні 2018.

Депутати-члени ТСК направили матеріали в правоохоронні органи, в тому числі в СБУ з вимогою перевірити цілі і мотиви візитів Тарасюка в Російській Федерації.