Рішення про нову дату розгляду апеляції 2 жовтня озвучив головуючий суддя Ігор Панаїд.

Протягом тижневої паузи сторонам дано час для ознайомлення з матеріалами апеляційної скарги.

"Перш ніж перейти до розгляду апеляційної скарги по суті, суд дійсно повинен був розглянути всі клопотання учасників. Суд використовуючи положення законодавства дав термін для ознайомлення тим особам, які братимуть участь у процесі. Це очікуване рішення», - повідомив журналістам за підсумком суду прокурор САП Віталій Пономаренко

На цьому засіданні у Віктора Чумака, який сам на суд не з'явився, проявився новий адвокат Олексій Бойко, який в цей же час представляє інтереси Нікопольського феросплавного заводу Ігоря Коломойського і «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна в аналогічному процесі у Вищому антикорупційному суді.

«У Чумака з'явився новий захисник: представник ЦПК прийшов захищати інтереси Чумака. Я нагадаю, що в процесі, який знаходить у ВАКС, цей же адвокат представляє інтереси позивачів разом з феросплавними заводами Ігоря Коломойського. Нарешті все стає явним-ЦПК, НАБУ, Чумак – це ланки одного ланцюга», - заявила адвокат Ірина Одинець.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, 24 вересня Вищий антикорупційний суд, розглянувши позов екс-нардепа Чумака, підтвердив законність рішення САП про закриття справи «Роттердам+». Суд визнав, що прокурор САП прийняв рішення про закриття справи в повній відповідності з чинним законодавством і після належного аналізу всіх зібраних слідством за 3,5 роки матеріалів.

Після цієї заяви в ВАКС проти закриття справи спільно подали Нікопольський завод феросплавів Ігоря Коломойського і» Центр протидії корупції " Віталія Шабуніна. 25 вересня їх заяви об'єднані в загальне провадження.

Справу "Роттердам+" було закрито прокуратурою 27 серпня 2020 року через відсутність достовірних та вичерпних доказів вини підозрюваних.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули "Роттердам+". До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитку.

Формула "Роттердам+" діяла в 2016-2019 роках для визначення ринкової вартості вугілля при розрахунку прогнозної оптової ціни електроенергії. Формула автоматично припинила дію з 1 липня 2019 року з введенням ринку електроенергії. Після цього ціна вугілля та електроенергії для промислових споживачів зросла.