Американські армія відмовила у навчанні українських солдат, які протистоять проросійським сепаратистам на Донбасі. Допомога обмежиться виключно тактикою оборони, щоб не провокувати Путіна та його бойовиків.

Як пише USA Today, армія Штатів обрала обережну тактику у навчанні українських бійців на Сході України. Оборонна політика американців направлена на виключення ескалації конфлікту. Таким чином, снайперські навички, про які попросила українська сторона виявилась недоречними.

Деякі вітчизняні військові експерти висловились із критикою подібної точки зору. Однак, як запевняють у Пентагоні, українські бійці отримають усі необхідні навички для ведення дальнього бою та оборони власної території.

Відомо, що подібна політика Штатів у галузі військової допомоги іншим країнам не є чимось новим. Свого часу США трималась такої ж позиції у військовому конфлікті в Афганістані, а також закликає європейських союзників втриматись від провокацій ворогів.

Читайте також: Терористи обстріляли представників ОБСЄ

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Сполучені Штати надають Україні допомогу на 600 млн доларів. За ці кошти бійці отримують особливу підготовку, контр-артилерійські радари, прилади нічного бачення й інше складне обладнання.