Колишній керівник Одеської прокуратури Давид Сакварелідзе заявив, що нинішні політики в Україні використовують старі і перевірені "радянські методи" для розправи над політичними опонентами. Це стосується особисто справи в ГПУ проти екс-заступника Шокіна Віталія Касько, якому "радянськими методами" створюють дискомфорт.

"Тому що з політичними опонентами і тими, хто відкрито їх критикує, вони намагаються боротися радянськими методами, які активно застосовувалися під час Кучми, Януковича ... Але до добра це їх точно не приведе", - розповів він в інтерв'ю Апострофу.

Сакварелідзе назвав своє звільнення і справу проти Каська "зведенням рахунків", тому що вони виступали за критику існуючих порядків і активно намагалися поміняти корумповану стару систему. При цьому такими методами, які "до добра не доведуть" колишніх чиновників просто залякують і не доведуть справу до кінця.

На питання, чому в це не втручається президент Петро Порошенко, щоб навести порядок у Генеральній прокуратура, Сакварелідзе відкрито відповідає, що главу держави влаштовує той порядок, який склався в відомстві. У зворотному випадку, він швидко б навів порядок. Сакварелідзе впевнений, що нинішня ситуація в відомствах показала, що нічого в Україні не змінилося.

Читайте також: Нового генпрокурора призначать після травневих свят

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що Давида Сакварелідзе звільнили за кілька годин до того, як депутати відправили у відставку Шокіна.