Сьогодні відправлять клопотання про взяття на поруки членів групи "Равлик", які перебувають у Маріупольському СІЗО.

Про це повідомив командир батальйона спецпризначення "Донбас" та нардеп Семен Семенченко на своїй сторінці Facebook.

"Сьогодні буде відправлено клопотання про взяття на поруки трьох членів групи Богдана Чабана, яких затримала міліція Донецької області. Також підготовлено запит на ім'я міністра внутрішніх справ і генерального прокурора щодо дій працівників міліції та з вимогою проведення об'єктивного розслідування щодо всіх груп затриманих, які належать до добровольчого руху", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Стали відомі імена затриманих донецьких партизан

За його словами, раніше не судимі патріоти, які воювали, мають право надавати докази своєї невинності на волі не менше за Бочковського, Стаєвського та інших чиновників, затриманих за корупцію та випущених на свободу.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Набагато більше право, ніж Лукаші, Бондаренко, Клюєв", - написав Семенченко.

Він повідомив, що наразі триває збір підписів народних депутатів України.

"Ми не маємо право підміняти слідство і суд, але ми повинні покласти край системі вибіркового правосуддя", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, партизани з "Равлика", координуючи свої дії з міліцією та СБУ, цілий рік затримували посібників окупантів в зоні АТО і брали участь у бойових діях на окупованих територіях.

За словами активістки Вікторії Федотової, група поїхала на допомогу військовим, що виявили сепаратистів на одній із ферм у Великоновосілківському районі.

Після затримання вони викликали міліцію, однак правоохоронці звернули свою увагу не на жителів ферми зі зброєю і прапорами Російської Федерації, а на добровольців. Їх звинуватили у викраденні великої суми грошей.