Новий голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що людям, які підтримують самопроголошені "ДНР" та "ЛНР", слід надати амністію.

Про це він повідомив в інтерв'ю "BBC Україна".

"Ми повинні готувати амністію для людей, у яких руки не в крові. Ми маємо повернути їх у правове поле України. Потрібно буде ініціювати такі амністії щомісяця - будемо робити це щомісяця", - заявив Жебрівський.

Разом з тим, він виключив можливість свого спілкування з керівництвом самопроголошених республік. Він зазначив, що лідерів терористів повинні покарати українські судді або міжнародні.

Також Жебрівський розповів, що вважає своїм завданням повернення довоєнних кордонів області.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Він також уточнив, що законопроект про економічну блокаду окупованих територій, поданий в Раду, "потрібно доопрацювати".

"Частина продукції - медикаменти, продукти харчування, на мій погляд, повинна потрапляти туди. Все це необхідно чітко узгодити і регламентувати", - заявив він.

Матеріал по темі: Порошенко оцінив обороноздатність Маріуполя

Нагадаємо, що нового главу Донецької ОДА представив президент Петро Порошенко під час візиту до Маріуполя.