Кримінальне провадження за зверненням народного депутата Мустафи Джемілєва відкрила прокуратура АРК – лідер кримськотатарського меджлісу поскаржився, що йому заборонили в'їзд на півострів.

Відповідні дані опубліковані на офіційному ресурсі відомства.

У прокуратурі відзначили, що за фактом справи вже розпочали розслідування, під час якого повинні з'ясувати, чому перешкоджали діяльності депутата у Криму .

Відомо, що свого часу російська сторона заборонила Джемілєву відвідувати півострів щонайменше п'ять років.

Співробітники відомства запевнили, що це можна вважати прямим порушенням усіх норм – як національного законодавства, так і міжнародного права, тому подібні обмеження не мають жодних підстав.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відповідно до чинного законодавства, дії Росії розглядатимуть не тільки у рамках кримінального кодексу України, а й подадуть відповідні клопотання до міжнародних судових інстанцій.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дружині Мустафи Джемілєва почали погрожувати виселенням із Криму. Депутат відзначив, що Сафінар неодноразово намагалися змусити оформити російський паспорт, проте вона завжди відмовлялася. Саме з цієї причини окупанти надалі продовжують тиснути на неї.