Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів про свої очікування щодо голосування сенату за Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це повідомляє "Радіо Свобода". Сенат має голосувати за Угоду про асоціацію 30 травня. Рютте вважає, що нідерландські депутати винесуть позитивне рішення, й після цього уряд країни зможе ратифікувати документ.

"Мій прогноз, що сенат підтримає це наступного тижня. Після чого нідерландський уряд зможе ратифікувати Угоду про асоціацію. Це має відбутися наступного тижня, у вівторок. Ми мали позитивні дебати щодо цього минулого вівторка, відтак тепер можемо проголосувати і ратифікувати її. Це дуже позитивно для ЄС, для України, а також для Росії, тому що це допоможе стабілізувати ситуацію у регіоні", – наголосив прем'єр.

Раніше, 23 лютого, нижня палата парламенту Нідерландів підтримала закон з пропозицією ратифікувати Угоду про асоціацію Україна — ЄС. З 28 країн Євросоюзу документ не ухвалили лише Нідерланди. Під час референдуму в квітні 2016 року понад 60% нідерландців висловились проти підтримки Угоди, але він мав лише рекомендаційний характер.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Сенат США витратить мільярди на боротьбу з кремлівською пропагандою.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще