Очікувана сьогодні зустріч українського президента Петра Порошенка з главою Білого дому Дональдом Трампом навряд чи дозволить главі нашої держави реалізувати всі ті сподівання, які він покладає на неї.

На думку експертів видання The Guardian, Порошенка може очікувати досить холодний і нетривалий прийом, в результаті якого не вистачить часу зрозуміти, наскільки Адміністрація Трампа прихильна до України.

За інформацією видання, на момент вильоту Порошенка з Києва був готовий лише план зустрічі з віце-президентом США Майком Пенсом. Згодом сторонам вдалося домовитися, що після розмови вони зайдуть до Трампа, де, крім нього, буде його радник з національної безпеки Герберт МакМастер.

Якщо глава Білого дому зустрінеться з Порошенком саме у цьому форматі, то Трамп позбавить себе необхідності стояти поряд з українським колегою та робити заяви про двосторонні відносини. Таким чином він уникне розмов стосовно офіційної позиції своєї Адміністрації щодо військової агресії Росії та анексії Криму.

Політологи вважають, що для Порошенка таке відношення з боку Трампа буде принизливим і виглядатиме занадто скромно у порівнянні з тим, як лідер США приймав інших президентів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Не дивно, що програма зустрічей глави української держави буде під прицільним спостереженням прокремлівських ЗМІ, і вони, у разі чого, не забаряться провести паралелі, як поблажливо Трамп приймав міністра МЗС РФ Сергія Лаврова.

"Думаю, Порошенко приїхав з очікуваннями отримати швидку зустріч, як у Кремлі. У нього є багато причин для цієї поїздки. Йому треба переконати Трампа продемонструвати підтримку України, і що він вважає Україну важливою, зважаючи на те, що Росія порушує міжнародний порядок", - сказав колишній заступник Генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", погода у Вашингтоні налаштувала Петра Порошенка на успішні переговори з керівництвом США.