Президент Росії Володимир Путін змінить власні пріоритети напередодні виборів на пост глави держави. Через це питання Донбасу відійде на другий план.

Про це повідомив керівник програми "Російська внутрішня політика та політичні інститути" Московського Центру Карнегі Андрій Колесников, передає "Сегодня". Він зазначив, що Путін повністю перемкне свою увагу на ситуацію всередині країни і спробує зробити акцент на економічних і соціальних "досягнення".

Експерт вважає, що російський президент не дуже зацікавлений в тому, щоб на час передвиборної кампанії в Росії надмірно мобілізувалися антиукраїнські настрої. Усередині країни, за його словами, дуже сильно виріс градус агресії і ненависті, а через це Кремль боїться втратити контроль над масовою свідомістю громадян.

"В інерційному сценарії буде продовжена риторика, яка виправдовує анексію Криму, поєднана з гнівним запереченням присутності Росії на сході України з перекладанням відповідальності на українську сторону і імітацією" продуктивної "співпраці в рамках Нормандського формату", - пояснив Колесніков.

Він додав, що все-таки не варто виключати непередбачені обставини, які можуть стати причиною ескалація ситуації в Україні. Експерт підкреслив, що українське питання для Путіна перейшло на другий план, оскільки вимагає дуже багато економічних, політичних і психологічних ресурсів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, російський блогер окреслив перспективи, які чекають громадян Росії в недалекому майбутньому.