Україна здобула ряд важливих досягнень за три роки після Революції Гідності. Але найважливішим є надання Євросоюзом права українцям на безвізові подорожі.

Про це повідомив президент Петро Порошенко під час свого щорічного послання до Верховної Ради. Він зазначив, що вже з вересня запрацювала у повну силу Угода про асоціацію з ЄС. Це проміжне досягнення, за його словами, дозволить збільшити країні експорт до європейських країн.

Показник виріс на 23%. Крім того, частка торгівлі з ЄС підвищилась на 40%. Порошенко сказав, що є свідченням початку інтеграції економіки України в європейську спільноту.

"Ми до цих пір близькі до прірви, один крок і ми знову - внизу, а через перевал над нами нависає хижа орда, і повинні розуміти, що це - довгострокова загроза", - наголосив президент.

Це, за словами глави держави, стало головним підсумком спільної роботи влади і суспільства.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В той же час президент жодним словом не обмовився про зниження рівня життя пересічних українців. Населенню обіцяли заможне життя після запровадження реформ,які й досі не можуть ухвалити в Верховній Раді через недисциплінованість депутатів та їх кулуарні "договорняки". Оминув увагою Порошенко й ситуацію з українським олігархатом, який почуває себе значно вільніше, ніж за часів Януковича.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, мешканці анексованого Росією Криму почали ганятися за українськими паспортами, які дозволяють вільно подорожувати Європою.