Захист колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича оскаржив рішення суду про призначення йому застави в розмірі 1,2 млн гривень. Про це пишуть Українські новини.

"Я вже подав апеляцію", - повідомив, екс-міністр.

Лавринович зазначив, що Апеляційний суд Києва розгляне його позов у вівторок, 4 серпня о 09:40.

Нагадаємо, 30 липня Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати Лавриновича й призначив заставу в розмірі 1 млн 218 тис. гривень.

Також суд зобов'язав Лавриновича здати закордонний паспорт, не виїжджати з Києва і прибувати до слідчого за першою вимогою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Прокуратура оскаржила це рішення суду.

Читайте також: В Україні звільнять більше 40 суддів

Екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а саме у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн, незаконно і безпідставно витрачених на залучення іноземної фірми з метою приховання фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом при здійсненні розслідування і судового розгляду в суді справи Юлії Тимошенко.