У Бундестазі спростували інформацію про намір своїх депутатів відвідати Крим, яку поширили російські ЗМІ.

Представник "Лівої партії" Александер Ной пояснив, що його слова про візит до Криму в інтерв'ю для російського видання "Известия" потрактували невірно, повідомляє Deutsche Welle.

Депутат наголосив, що він говорив лише можливе обговорення цього питання у фракції в другій половині цього року, проте "ні позитивної, ні негативної відповіді" з його вуст не прозвучало.

"Результат такої дискусії є абсолютно відкритим, і це не означає, що хто-небудь з лівих або який-небудь інший депутат поїде до Криму", - додав Ной.

Про "наміри" німецьких депутатів написали спочатку російські ЗМІ, а потім інформацію підхопили французькі та італійські видання. Ліва партія підтримує це рішення, але офіційну позицію поки не висловила.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Виконавча влада не коментує подібну інформація, зауважила заступниця речника федерального уряду Кристіане Вірц, однак наголосила, що "з точки зору федерального уряду такі поїздки в час, коли Крим все ще перебуває під егідою Кремля, навряд чи можуть стати внеском у справу подолання конфлікту".

Німецька влада кваліфікує приєднання Криму до Росії як анексію, яка суперечить міжнародному праву, та заявляє, що ніколи не змириться з таким станом справ.

Читайте також: США розширили санкції проти Росії

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що для відвідування тимчасово окупованого Криму іноземним делегаціям необхідна згода української сторони.

Нагадаємо, що 23-24 липня тимчасово окупований Крим відвідала французька делегація, на чолі з головоюТьєррі Маріані. Натомість Георгій Логвинський, радник міністра юстиції України, повідомив, що французьким депутатам загрожує до восьми років ув'язнення.