Складна ситуація в Україні, яку спровокував російський "Газпром", залишилася позаду.

Про це написав український президент в соціальній мережі.

"Складна ситуація, яка виникла через дії" Газпрому ", завдяки діям українців і влади - подолані. Станом на ранок суботи, ми маємо різке збільшення поставок газу з Польщі", - зазначив він.

За словами президента, дії українців допомогли тимчасово скоротити поставки газу на 14%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" про компенсацію за недопостачають російським "Газпромом" обсяги газу для транзиту. Більш того, "Газпрому" щодня нараховуються відсотки в розмірі 500 тис. Дол., Поки російська компанія не виконає рішення Стокгольмського арбітражу про виплату 2,56 млрд дол. Україна.

"Газпром" і "Нафтогаз"

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що НАК "Нафтогаз" допустив вирішальну помилку, в результаті якої стався газова криза в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, це помилка, яку необхідно виправити. Потрібно було, розуміючи, що Росія повинна виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, зробити лаг 10-14 днів запасу. Працювати з європейськими постачальниками, щоб відповідним чином забезпечити м'який режим. Цього НАК не зробив і в цьому є проблема.