Сьогоднішнє засідання Верховної Ради мало не перетворилося на майданчик для з'ясування стосунків – конфлікт стався між депутатами "Народного фронту" Юрієм Березою та "Опозиційного блоку" Олександром Вілкулом.

Останній гучно заявив з трибуни, що "Народний фронт" нібито підтримує невеликий прошарок радикально налаштованих громадян та ще й наполягає на ухваленні мовного закону, який передбачає "тотальну українізацію і мовну інспекцію":

"Наводжу приклад, якщо вихователька в дитячому садку щось скаже комусь із батьків на іншій мові - російською, румунською, угорською, то мовної інспектор (якийсь стукач) повинен це підслухати. І вона за це отримає штраф або серйозне покарання, аж до посадки в тюрму ", - зазначив Вілкул.

Береза в боргу також не залишився, натякнувши, що залюбки, але не без іронії прослухав виступ представника "п'ятої колони, який працює за гроші Кремля".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

"Ви - вирізка Росії. Ви на Росію працюєте. Пане Вілкул, до вас особисто звертаюся. Не ризикуйте, бо доведете до гріха. Не дивлячись на те, що ми тут дипломати, але в сьорбало ви скоро отримаєте прямо в цьому залі ", - аргументував нардеп.

Дивіться: Вілкул про конфлікт із Березою

Як повідомляв портал "Знай.ua", Супрун заявила, що помічник народного депутата пропонував їй хабар. Напередодні детективи проводили низку обшуків вдома у помічника лідера "Радикальної партії" Ляшка, Олега Богачова, та вдома й на роботі у міського голови Вишневого Іллі Дікова. При цьому нібито йшлося про неправомірну вигоду на користь Супрун. За словами керівника МОЗ, потім із помічником нардепа зустрічався мер міста, який і підтвердив намір щодо хабара у вигляді квартири.