Вже зовсім скоро в Україні почнуть тестувати нашумілий надшвидкісний вакуумний потяг Hyperloop, майданчик для цього планують побудувати вже в 2019 році.

Про це заявив глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян в ефірі українського каналу.



"Ми для себе маємо наступну етапність. Спершу НАН України надасть нам наукове обгрунтування цього нового виду транспорту. Якщо воно буде достатнім, щоб ми могли перейти до стадії технологічної розробки і тестування, нам необхідно отримати офіційне погодження Hyperloop One, власне підприємства Ілона Маска, та інших компаній", - пояснив міністр.


Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами Омеляна, вже після цього можна буде переходити "до будівництва тестового майданчика". "У наших планах - це 2019", - зазначив глава Міністерства. Разом з тим він додав, що Hyperloop - це великий проект, що вимагає "багато зусиль, багато координації".

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що на своїй офіційній сторінці в одній із соціальних мереж "Укрзалізниця" оголосила про старт продажів квитків на інноваційний поїзд Hyperloop, який доставляє своїх пасажирів з Києва до Львова за 25 хвилин. Для виникнення ажіотажу представники відомства також відзначили, що місць на ньому дуже небагато.

Ми також писали про те, що світ шокували грандіозні плани Ілона Маска. Він кидає виклик наймогутнішим всесвітнім силам і корпораціям. Причому, особливо, тим, які орудують не менше, аніж сотні-мільярдними активами.

У ніч на 14 березня помер відомий фізик-теоретик Стівен Хокінг. Йому було 76 років. Про смерть вченого повідомив представник його сім'ї, про причини нічого не відомо.

Портал "Знай.uа" розповідав про самих великих досягненнях англійського вченого. Навіть якщо ви не дуже любили фізику в школі, то про Хокінга напевно чули. Найбільше він відомий, звичайно ж, тим, що, по-перше, мав блискучий розум і паралізоване тіло, по-друге, популяризував складну науку, а по-третє, став автором бестселера "Коротка історія часу".