У Сенаті США дав свідчення у справі про витік даних мільйонів користувачів Facebook засновник та керівник корпорації Марк Цукерберг. Другу частину допиту перенесли на 11 квітня.

Кілька днів тому в мережі оприлюднили текст зізнань бізнесмена, спрямовані до комітету Палати представників з енергетики і торгівлі.

Британська компанія Cambridge Analytica збирала дані користувачів Facebook, і потім використовувала цю інформацію в політичній рекламі в різних країнах (мова йде 87 мільйонів осіб).

"Ми недостатньо серйозно поставилися до нашої відповідальності, і це була велика помилка. Моя помилка. Я приношу свої вибачення", - зазначив на початку Цукерберг.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За його словами, співробітники центрального офісу Facebook вже вжили заходів для того, щоб подібні випадки не повторювалися, в тому числі видалення безлічі акаунтів організацій і осіб, причетних до втручання у вибори. Обмежили також доступ до інформації, котру теоретично може отримувати тільки розробник, а саме - ім'я, фотографію профілю та електронну пошту.

Цукерберг публічно пообіцяв провести перевірку кожного додатку, котрий працює на базі соцмережі, аби запобігти ймовірному вторгненню. На його думку, те, що сталося: результат "гонки озброєнь" для поширення політичної дезінформації. Не виключив також спроби впливу на проміжні вибори в Конгрес в 2018 році, а також загрозу для політичного життя Індії та Бразилії та Китаю (китайські мережеві компанії, як відомо, нерідко представляють інтереси США, - ред.).

Далі сенатори поставили низку запитань про політику роботи соціальної мережі, про взаємини (в тому числі юридичних) з користувачами, про Дональда Трампа і виборах.

Дивіться: Цукерберг - про витік даних Facebook

Як повідомляв портал "Знай.ua", екс-співробітник компанії Cambridge Analytica Крістофер Вайл розповів, що інформація, зібрана Facebook про більш ніж 87 млн користувачів, може зберігатися в Російській Федерації.