За попередніми результатами в Ірландії на референдумі щодо легалізації абортів стало відомо, що послаблення законів проти абортів підтримали 60% ірландців. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

"Перший результат на ірландському референдумі показує, що зібрано 60% голосів, щоб покласти кінець заборони на аборти", - йдеться в повідомленні.

Так, під час референдуму на голосування було винесено питання про згоду на відміну поправки до конституції, згідно з якою вагітна жінка і ненароджена дитина володіють однаковим правом на життя.

Тепер результати референдуму дадуть можливість прийняти закон, що дозволяє жінкам робити аборт без медичних показань на терміні до 12 тижнів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Ірландські ЗМІ відзначають, що явка на цьому референдумі була вище, ніж, коли був скликаний референдум про одностатеві шлюби. Так, для участі у референдумі про легалізацію абортів зареєструвалися понад 3,2 млн ірландців, при тому, що населення країни становить трохи більше 4,2 млн осіб.

Нагадаємо, Росію необхідно позбавити можливості тиснути на Європу за допомогою маніпулювання на постачання енергоносіїв.

Поки європейці залежать від російських енергопостачань, це обмежує їх свободу дій стосовно Росії. В реальності все трохи складніше, але по суті – це твердження правдиве. "У нас є реальна можливість від'єднати їх від Росії в багатьох аспектах", – заявив держсекретар.

Також Помпео зазначив, що Штатам необхідно продовжувати чинити тиск, щоб згорнути "Північний потік – 2".

Крім того, державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео розповів, як їздив на тимчасово окуповані території Донбасу, коли обіймав посаду голови ЦРУ, і бачив, до чого навів "руський мір".

На засіданні один із конгресменів висловив невдоволення, що світове співтовариство часто ігнорує той факт, що Росія вторглася в українські володіння і незаконно відібрала частину території, на що держсекретар відповів, що, дійсно, це питання необхідно вивести на новий рівень, додавши йому вагу.

Дивіться сюжет про вибори

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", українцям показали ідеального президента.