У мережі оприлюднили відеоролик з тортурами ув'язненого в одній з в'язниць Росії. Він був знятий за допомогою портативного відеореєстратора, який зобов'язані носити всі співробітники Федеральної служби виконання покарань. На кадрах видно, як катують ув'язненого.

Відеоролик з катуваннями триває 10 хвилин. Його отримали в своє розпорядження юристи фонду "Громадський вердикт". Дія відбувається в просторій кімнаті, на столі в якій обличчям вниз лежить розіп'ята людина: йому загнули руки, ноги розвели і їх тримати двоє людей.

У кімнаті більше 10 осіб плямистої в камуфляжній формі. Вони по черзі методично, практично без зупинок б'ють розп'ятої людини по гомілках і п'ятах гумовими кийками. Жертва глухо кричить, виє і просить про помилування.

Періодично кати ллють на голову своїй жертві воду з відра.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Нам добре відомо, що за подія відображена на цих кадрах: це катування, якій 29 червня 2017 співробітники ФКУ ІК-1 (Федерального казенного установи "Виправна колонія №1"– 24 канал) ФСВП в Ярославській області піддали укладеного Євгена Макарова. Його прізвище, до речі, кілька разів звучить у відеозапису: співробітники гукають його, коли він втрачає свідомість", - зазначають журналісти.

До укладеної Макарову кілька разів застосовували тортури. Відомо, що в результаті Макаров отримав серйозні пошкодження: гематома під правим оком, садна на підборідді, в лівому оці лопнули судини, шишка зліва на голові над оком, а також на обох руках помітні порізи від наручників, на коліні – гематома червоно-жовтого кольору, округлої форми радіусом близько 10 сантиметрів, на ступні знизу лопнула шкіра.

"Адвокати "Суспільного вердикту" наполягають: крім людей, які безпосередньо брали участь у тортурах Макарова, до відповідальності повинен бути притягнутий тодішній начальник колонії Ніколаєв Дмитро Олександрович, його заступник Михайлов Игит Валерійович, а також начальник з виховної роботи Диев Олександр Михайлович, чиї безпосередні підлеглі, судячи з розпізнання адвокатами "Суспільного вердикту" і колишніми ув'язненими ВК-1, фігурують на відео.

Нагадаємо, стало відомо, як саме путінські найманці катують українських полонених. Вони відрізали голови, знімали шкіру і здійснювали інші жорстокі тяжкі злочини.

Як повідомляв Знай.иа, на Прикарпаття неадекватна жінка тримала на ланцюгу двох своїх дітей - 12-річну дочку і 11-річного сина. Про домашніх тортури діти нікому не розповідали - боялися ще більш страшного покарання.

Також Знай.ua писав, що відома українська актриса Ада Роговцева розповіла про страшні тортури, що застосовуються в російській в'язниці до режисеру Олегу Сенцову.