ВО "Свобода" вважає, що за сутички, що стались біля Верховної Ради, відповідальна міліція та чинна влада. Про це йдеться в заяві партії.

Партія вимагає відставки Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та закликає парламентську коаліцію не голосувати у другому читанні за зміни до Конституції.

"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє: уся відповідальність за теракт під стінами парламенту, внаслідок якого постраждали десятки людей, лежить на чинній владі", - йдеться в заяві.

Партія вважає, що влада разом із "Опозиційним блоком" "спровокували українців до протесту" через зміни до Конституції щодо децентралізації, які, на їхню думку, закріплюють особливий статус Донбасу.

Читайте також: Аваков звинуватив Тягнибока у вибуху під Радою

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Свобода" звинувачує міліцію в тому, що силовики першими застосували силу до протестувальників і в такий спосіб, за їхніми словами, спровокували "численні сутички".

Окрім того партія вважає, що силовики не вжили належних заходів, аби нейтралізувати провокаторів.

Вибуховий пристрій, який, як сказано в заяві, "невідомі кинули в силовиків" - свободівці вважають "заздалегідь спланованою провокацією, спрямованою проти українських патріотів".