У четвер, 17 вересня, прокуратура Румунії передала до суду низку звинувачень на адресу прем'єр-міністра країни Віктора Понта.

Главу уряду звинувачують у підробці документів, відмиванні грошей і ухиленні від сплати податків у справі сенатора Дана Шови. Про це повідомляє Reuters.

В оприлюдненій в Бухаресті заяві Національного антикорупційного управління уточнюється, що разом з Понтою, раніше відправленому до суду по справі Шови, проходять ще четверо обвинувачених. Йдеться про час, коли прем'єр ще працював адвокатом. Співробітники прокуратури вже вручили Понті результати фінансової експертизи. Згідно з підрахунками слідчих, збиток від незаконних дій прем'єра Румунії склав "справжню дрібницю" - всього 12 тисяч доларів. Тим не менше, і це кримінально-карний злочин.

Читайте також: У Румунії засудили керівника в'язниці часів комуністичного режиму

Для відшкодування збитку вже накладено арешт на одну з квартир прем'єра. Сам Понта, у свою чергу, звичайно ж, наполягає на своїй невинності і називає пред'явлені йому звинувачення "політично мотивованими". При цьому прем'єр особливо підкреслив, що не збирається йти у відставку, як того вимагає президент країни Клаус Йоханніса.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадаємо, що ще в червні цього року парламент Румунії більшістю голосів відхилив пропозицію генпрокуратури країни про позбавлення Понти імунітету. Та ж доля спіткала і вимогу опозиції про відставку прем'єра.