Американський підводний човен Wyoming SSBN-742 прибув до військової бази Клайд у Шотландії. Він здатен нанести удару ядерними балістичними ракетами та відноситься до класу "Огайо".

Американський представник Метт Міллер повідомив, що візит човна запланували ще рік тому і він не пов'язаний з будь-якими військовими подіями у світі та Європі.

"Візит демонструє близькість оборонних відносин США і Великобританії, а також показує нашу прихильність загальної безпеки держав-членів НАТО", - зазначили у Стратегічному командуванні збройних сил США.

Напередодні прибуття ядерної техніки до Європи у Росії повідомили про початок будівництва власного підводного човна "Каньйон", який також матиме ядерну потужність.

Читайте також: Росія може офіційно ввести війська у Сирію на допомогу Асаду

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше стало відомо, що американська армія прийняла на озброєння найнебезпечніший підводний човен у світі класу "Вірджинія" під назвою "Джон Ворнер".