На окупованому Донбасі не має повторитися придністровський сценарій.

Про це розповів у Чернігові у п'ятницю другий президент України Леонід Кучма, передає "Інтерфакс-Україна".

Він представляє Україну під час переговорів Тристоронньої контактної групи.

Наша країна, за його словами, зовсім не схожа в цьому плані на самопроголошену республіку Придністров'є. Він наголосив, що потрібно повністю завершувати все те, що декларує президент Петро Порошенко. Також Кучма наголосив, що підтримує голову держави в цьому.

Другий президент зазначив, що з окупованих територій мають вивести всі військові формування, обов'язково відвести важке озброєння. Ще одним важливим пунктом, за його словами, є роззброєння.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: Колишній бойовик закликав своїх скласти зброю (відео)

Кучма заявив, що в Придністров'ї не було значних руйнувань, а "на Донбасі все зруйновано".

"Що, Росія хоче взяти собі цей шматок проблем? Ні, вона не хоче, вона хоче скинути це на Україну і знає, що Україні така ситуація сил не буде додавати, навпаки - буде допомагати руйнувати всю систему", - висловив власну думку Кучма.

Він додав, що Придністров'я не межує з Росією, а в України 400 км спільного кордону. Кучма наголошує, що через нього можна робити все, що завгодно.