Американські вчені з'ясували, що на нашій планеті може настати вічна зима. До таких наслідків може призвести виверження гігантського вулкана, розташованого в Єллоустонському національному парку.

Про це повідомляє Business Insider.

Цей вулкан вже прокидався. Останнє виверження сталося понад 640 тисяч років тому. Якщо ситуація повториться, наслідки можуть бути катастрофічними.

За побоюванням геологів, виверження Єллоустонського вулкану може викликати тривалу вулканічну зиму. Під час цього періоду температура нижньої атмосфери глобально впаде. Наслідком такої зміни кліматичних умов стане те, що людство не зможе вирощувати рослини на Землі.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Їжі стане занадто мало для тієї кількості людей, що проживають на планеті. Згідно з оцінками ООН, виверження може залишити Землю з достатнім запасом продовольства рівно на 74 дні.

Загалом він прокидався 3 рази. Вперше виверження сталося понад 2 мільйонів років тому, в результаті чого розпалися гірські хребти, а чверть Північної Америки накрила хвиля попелу. Наступні рази були не такими сильними, проте привели до утворення широковідомої кальдери (величезної круглої западини).

Оскільки періодичність вивержень раніше становила близько 600 років, дослідники припускають, що небезпека чекає людство вже в найближчі роки.

"Нам слід сісти та подумати", – попередили в NASA.

Космічне агентство NASA у 2017 створили стратегію, що може допомогти людству уникнути можливої катастрофи. Вона полягає у тому, щоб охолодити вулкан до того, як він почне становити реальну небезпеку. Зробити це планують за допомогою води.

Нагадаємо, що пророкування з Біблії про кінець світу розшифрували: жити залишилося 10 місяців.

Як повідомляв "Знай.uа", землянам доведеться переселитися на Червону планету: їх дім буде знищено.

Також "Знай.uа" писав, у Мексиці прокинулося древнє зло, мільйони людей зустрілися з пекельним полум'ям: відео не для слабкодухих.