Ностальгія по радянському періоду характерна для великої частини громадян України, особливо на Сході і Півдні.


43% населення в цілому і 51% жителів Донбасу вважають, що їх життя або життя їх сімей в радянські часи була краще, не згодні з цим 42% і 31% відповідно.
У цілому трохи більше 50% опитаних на Донбасі, Сході і Півдні України вважають, що життя в радянський період була краще.
В Центрі майже рівну кількість тих, хто вважає, що життя до 1991 року була краще, і тих, хто так не вважає (42% проти 43%).
Тільки на Заході кількість громадян, які вважають, що зараз життя їх сімей краще, ніж було в радянський період, відчутно перевищує кількість тих, хто так не вважає (54% проти 31%).


Наголошується, що по всіх регіонах досить велика кількість людей не визначилося з відповіддю (від 15% до 18%).
Кожен четвертий в цілому в Україні (25%) і кожен третій на Донбасі зокрема (36%) хотіли б, щоб Совєтський Союз відродився, і Україна була його частиною, а 68% і 51%, відповідно, не хотіли б, щоб це сталося.
Втім, соціологи відзначають, що, незважаючи на такі оцінки радянського періоду, ідея незалежності України має підтримку абсолютної більшості громадян по всіх регіонах.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще


49% населення в цілому і 37% жителів Донбасу повністю або скоріше підтримують декомунізацію в Україні. Третина населення України (34%) і близько половини населення Донбасу (46%) – не підтримують.
найпоширенішими причинами непідтримки декомунізації назвали повагу до радянського минулого і впевненість в тому, що існують більш нагальні проблеми, аніж декомунізація.
Дослідження проводилося з 4 по 20 червня 2018 року в усіх областях України, за винятком непідконтрольної частини Донецької і Луганської областей та Автономної Республіки Крим.


Методом телефонного інтерв'ю із дзвінками на випадкові мобільні номери було опитано 1966 респондентів, з них 540 – з Донецької і Луганської областей (території, підконтрольні українському уряду).
Максимальна похибка становить: для України – не більше 2,5%, для Донецької та Луганської областей – не більше 4,9%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Adidas розлютив соцмережі совковою одягом.
Як повідомляв раніше "Знай.uа", цікаві факти про дискових телефонах.
Також "Знай.uа", що при Союзі краще? Ці фото змусять вас змінити думку.