Днями у Верховній Раді ухвалили збільшення штрафів за непристебнутий ремінь безпеки в автомобілях до 850 грн.

Про це повідомляє ЦТС.

водій

Таким чином штраф для водіїв за непристебнутий ремінь безпеки в автомобілях в Україні може збільшитися у 17 разів.

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 11 вересня розглянув законопроект №8492, що стосується даного питання, і рекомендував парламенту прийняти його за основу, відзначає видання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Автори законопроекту додали, що через дуже маленький штраф у багатьох водіїв складається враженням, що їзда з непристебнутим ремнем або без мотошлема - не дуже суттєве порушення, хоча це одне з базових правил безпеки.

діти в авто

Після обговорень планується внести зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. ( "Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами").

водій

Багато водіїв знають про те, що за непристебнутий ремінь загрожує штраф в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, однак після прийняття цього законопроекту він виросте до розміру 50 таких мінімумів, стверджує видання.

Варто згадати, що ще раніше в парламенті зареєстрували законопроект, який пропонує посилити покарання за смертельні ДТП, в тому числі передбачити можливу конфіскацію майна.

водій

До слова, нещодавно Кабінет міністрів скасував процедуру зняття транспортного засобу з обліку при його продажі.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду 22 серпня.

документи

Згідно з новим документом, транспортні засоби при продажу або будь-якому іншому відчуженні будуть відразу перереєструватись на нового власника.

Крім того, до переліку документів, що підтверджують правомірність придбання авто, доданий договір купівлі-продажу за результатами аукціону або електронних торгів.

документи

Варто також згадати про те, що головний сервісний центр МВС відкрив доступ до даних про реєстрацію транспортних засобів в Україні.

Вся інформація доступна на порталі data.gov.ua.

Нагадаємо, стало відомо, що українських водіїв зобов'яжуть проходити тестування кожні п'ять років. Так, для приведення українського законодавства у відповідність до вимог Угоди про асоціацію з ЄС Україні необхідно буде переглянути цілий ряд законів і ввести нові, в тому числі і в сфері транспорту.

Як повідомляв Znaj.ua, у 2018 році в Україні ухвалили рішення збільшити термін призову на строкову службу в армію до трьох місяців: ця міра знадобилася, аби доукомплектувати Державну прикордонну службу та Національну гвардію.

Також Znaj.ua писав про те, що з 2021 року мешканцям країн з безвізовим режимом за в'їзд до Європейського союзу потрібно буде заплатити 7 євро сервісного збору.