Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на вівторок, 6 листопада. Так, курс долара порівняно з показниками у понеділок, 5 листопада, знизився в ціні і тепер становить 28,01 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 6 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2801.5313 гривень;
100 євро – 3185.3411 гривні;
10 російських рублів – 4.2719 гривні.

Таким чином, долар подешевшав на 12 копійок. При цьому євро також подешевшав на 26 копійок, а вартість російського рубля з понеділка зменшилася на 1 копійку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тим часом фінансові експерти констатують позитивну тенденцію на валютному ринку - долар трохи впав у ціні, а гривня в свою чергу зміцніла. Позитивно позначилося на курсі гривні розміщення Україною єврооблігацій на суму 2 млрд. доларів.

"На курс гривні розміщення єврооблігацій може вплинути позитивно, тому що надходження в країну в 2 млрд. доларів – це позитивна тенденція, збільшення резервів Нацбанку і можливості для валютних інтервенцій", – пояснив експерт.

Долар також подешевшав в обмінниках і касах. Так, мінімальна вартість готівкового долара на продаж населенню просіла на 3 копійки – до 28,17 грн., а діапазон середньої вартості розширився до 28,25-28,40 грн. При цьому покупка доларів у населення здійснюється в рамках 27,35-28,20 грн.

Нагадаємо, експерти розповіли українцям, що зараз відбувається з доларами і якої "фінансової поведінки" варто очікувати від "зелених" найближчим часом.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці масово кинулися в банки з метою вивести з країни свої заощадження у вигляді цінних паперів або металів. Люди виводять заощадження на іноземні рахунки, наприклад, Іспанію, Німеччину, США, Литву.

Також портал Знай.uа писав, що вже в 2019 році в українців з'явиться можливість законно уникнути виплат за непідйомним боргами і кредитами, пройшовши процедуру банкрутства. Така процедура прописана в Кодексі про банкрутство, який Верховна Рада ухвалила 25 жовтня.