Днями іще одні представники світового православ'я станцювали під дудку РПЦ щодо надання автокефалії Україні.

Томос в Україні
Томос в Україні

Як виявилося, сербська православна Церква не підтримує дії Константинопольського патріархату з приводу реабілітації предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ Філарета та Макарія.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на прес-службу релігійної організації.

"Синод Сербської православної церкви змушений констатувати, що Вселенський патріархат прийняв канонічно необґрунтоване рішення щодо реабілітації двох українських розкольників Філарета Денисенка і Макарія Малетича разом з їх духовенством", - заявляють сербські церковники.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

В СПЦ додали, що не приймають літургійне і канонічне спілкування з Філаретом, Макарієм та їх прихильниками.

Сербські церковники вважають, що питання створення в Україні помісної Церкви має вирішуватися в рамках Всеправославного собору.

Томос в Україні
Томос в Україні

"Це зміцнить єдність православної церкви і допоможе надалі уникнути спокус, які зараз виникли перед святою Церквою", - додали в СПЦ.

Нагадаємо, скандальна РПЦ заявила про готовність відновити діалог з Константинопольським Патріархом лише після його вибачень.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Про це сказав у понеділок журналістам прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі священик Олександр Волков.

Так, московський піп відзначив, що шлях на який став Вселенський патріарх може стати важким для всього православ'я та для віруючих в Україні зокрема. Проте він відразу ж додав, що все можна виправити, для цього лише достатньо того, що "Константинополь встане на шлях діалогу".

Як повідомляв раніше Знай.uа, скандальний патріарх Кирило впевнений, що Томос для України, наданий Константинополем - це "глобальне замовлення", щоб знищити Російську православну церкву.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Як повідомляють російські ЗМІ, про це московський піп заявив у вівторок, 30 жовтня, під час зустрічі з учасниками фестивалю "Віра і слово".

Також Знай.uа писав про те, що речник УПЦ КП Євстратій Зоря звернувся до українців з важливою заявою.