У середу, 5 грудня, в Україні успішно завершилися випробування нової протикорабельної крилатої ракети "Нептун".

Про це під час урочистостей до Дня Збройних сил заявив міністр оборони Степан Полторак, передають ЗМІ.

"Буквально 10 хвилин тому мені доповіли про успішне завершення випробувань протикорабельного комплексу "Нептун", про продовження ресурсу і модернізацію комплексу С-125, і навчальних пусків по морським цілям", - заявив він.

Степан Полторак
Степан Полторак

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Полторак підкреслив, що в умовах воєнного стану у особливому режимі працює весь військово-промисловий комплекс. Зокрема, проводяться заходи, пов'язані з прискореною військовою підготовкою бригад, поповнення ресурсу, підготовка основного резерву.

"Планується передислокація частини підрозділів на загрозливих напрямках, щоб максимально зберегти в безпеці життя наших людей", - розповів міністр.

Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

Варто додати, що "Нептун" - це комплекс з протикорабельними крилатими ракетами розробки Державного Київського конструкторського бюро "Луч".

За словами голови РНБО Олександра Турчинова, дальність польоту ракети до 300 км, вона здатна вражати наземні та морські цілі, а головне її призначення знищення кораблів противника.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Нагадаємо, у Путіна прокоментували призупинення з боку США порядку зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що жодних порушень умов ДРСМД з боку Росії не існує.

Раніше Знай.uа писав про те, що корпорація "Росмосмос" переклала провину за зірвані запуски супутників на українських виробників.

Роскосмос
Роскосмос

Крім того, вони стверджують, що нібито після запровадження санкцій частка російської космічної техніки склала лише третину від запланованого торік.

Також Знай.uа повідомляв, що американські військово-морські сили приступили до розробки малопотужних ядерних боєголовок, які будуть розміщені на балістичних ракетах атомних субмарин.