У центрі "західної столиці" України з'явились величезні динозаври, що вельми потішило не лише дітей, а й дорослих.

У понеділок, 17 грудня, у Львові на площі біля ТРЦ Forum Lviv відкрилась виставка "Живі динозаври". Фігури доісторичних істот з’явилися з ініціативи приватних осіб. Про це повідомили в інформаційному центрі "Форуму". У торговому центрі не захотіли розкривати деталей, пов’язаних із власниками фігур динозаврів, і зазначили, що для львів’ян таким чином зробили сюрприз до свят.

Львівський "Парк Юрського періоду" налічує 24 фігури рухомих доісторичних рептилій та їхніх скелетів. Кожна з моделей відповідає реальним розмірам динозаврів, має свій природній колір, текстуру і навіть звук.

Крім цього, відвідувачі парку зможуть дізнатися більше про походження і життя динозаврів, їхнi звички, як вони полювали та ростили потомство.

Квитки можна придбати при вході на виставку. Виставка працюватиме до кінця січня. Точна дата закриття наразі невідома, як зазначили в ТРЦ, вона залежить від організаторів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Такий "Парк Юрського періоду" подарує чудовий настрій львів'янам та гостям міста. А для тих, хто не зможе побачити динозаврів "на живо", ми підготували добірку фото:

Нагадаємо, американські фахівці з Університету штату Техас відтворили голос найбільшого динозавра - тиранозавра (Tyrannosaurus rex). Вчені вважають, що це найстрашніший звук, який їм коли-небудь доводилося чути.

Реконструкція крику тиранозавра, який пролунав вперше за останні 66 мільйонів років, заснована на звуках, які видають птахи та рептилії, оскільки вони є найближчими родичами доісторичних хижаків.

Як повідомляв портал Знай.ua, єгипетські вчені повідомили, що в Червоному морі виявили скам'янілості динозаврів.

Також Знай.ua писав, палеонтологи відкрили два нових види динозаврів, які були відсутньою ланкою у еволюції хижих рептилій, що блукали по землі 90-160 мільйонів років тому.