Уряд нарешті анонсував старт будівництва першого в Україні сміттєпереробний завод.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

У повідомленні сказано, що незабаром в Україні з'явиться перший сміттєпереробний завод. Побудують його в Києві.

Планується, що будівництво заводу обійдеться у 4 мільярди гривень, тому наразі до проектних робіт планують залучити інвесторів. Завершити будівельні роботи збираються до 2021 року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто додати, що сьогодні в Україні сортують лише 4 % побутових відходів. Решту спалюють або вивозять на сміттєзвалища, які щороку стають усе більш небезпечними для навколишнього середовища.

Нагадаємо, в Україні питання щодо переробки відходів стоїть дуже гостро. Не один рік влада обіцяє звести заводи з утилізації сміття, проте обіцянки залишаються лише порожніми словами.

Побутові відходи вже заповнили існуючі полігони, сміття просто вже нема куди вивозити. Сусідня країна може допомогти у вирішенні цього наболілого питання.

Про це пише "businessua.com".

Польща ймовірно допоможе в утилізації таких шкідливих відходів, як батарейки. Там існують спеціальні підприємтсва.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні вирішили серйозно взятися за любителів насмітити. Новий закон повинен вирішити питання з відходами та їх переробкою.

Про це пише Politeka.

Право власності на тверді побутові відходи (ТПВ) тепер розподілять на державному рівні. До попадання в контейнер – це майно людини (підприємства), після потрапляння туди – володіння муніципалітету.

Документ готує Держенергоефективності спільно з Мінрегіоном та Мінприроди.

Так, в Україні зараз чітко не визначений статус побутових відходів, а також права власності на ці відходи і на вторинні матеріали, які виходять в ході переробки.

А незабаром в Україні з'являться сміттєпереробні заводи.

Також Знай.ua писав про те, що жителі Києва будуть отримувати оновлені "платіжки" за комунальні послуги - в них окремо винесуть вартість вивезення побутових відходів.