Громадянам США рекомендують уникати натовпу та демонстрацій, дотримуватися інструкцій місцевих правоохоронних органів.

Про це зазначається у спеціальному повідомленні посольства.

Зокрема, у посольстві США зазначили, що саме у суботу 16 березня українські націоналістичні організації планують провести демонстрацію на Майдані Незалежності.

"У суботу, 16 березня, українська націоналістична група планує провести демонстрацію на Майдані Незалежності. Ця група була пов'язана з насильством і громадськими заворушеннями, включаючи сутички з поліцією. У цьому районі очікуються великі скупчення людей", - попередили в посольстві.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Крім того у посольстві зазначили, що нерекомендують громадянам США брати участь у мітингах та перебувати у великих натовпах.

"Очікуйте більшої, ніж зазвичай поліцейської присутності. Очікуйте закриття вулиць, обмежень та обшуків. Звертайте увагу на ваше оточення. Слідкуйте за місцевими новинами", - зазначили в посольстві.

Разом з тим варто відзначити, що у понеділок, 11 березня, народний депутат і лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький на прес-конференції в Києві заявив, що не хоче протистояння з поліцією або Національною гвардією. Головною метою акцій протесту був тиск на Петра Порошенко.

Також він додав, що акції триватимуть, поки всі відповідальні за корупцію в "Укроборонпромі" не сядуть на лаву підсудних.

"Ми дали Порошенку тиждень, щоб він використовував на сьогодні останнє дієве право в Україні — це взяв трубку і наказав своїм лакеям, суддям і прокурорам, взяти себе в руки і заарештувати цих покидьків. Якщо цього не буде, наш наступний крок — субота, 16 березня, Майдан Незалежності", — сказав керівник центрального штабу "Національного Корпусу" Родіон Кудряшов.

Як відомо, після сутичок, які сталися між активістами Нацкорпуса і поліцією на передвиборному мітингу президента Петра Порошенка в Черкасах, глава держави скасував запис інтерв'ю на місцевих телеканалах.

Нагадаємо, місиво в Черкасах оголило червоточину Порошенка.

Як повідомляв "Знай.ua", лідер Нацкорпусу шокував заявою: готують розправи і репресії.

Також "Знай.ua" писав, що у Порошенка жорстко осадили МВС через бійку з активістами у Черкасах.

Члени "Нацкорпусу" намагалися прорватися до Порошенка в Черкасах