Найважливіше та найцікавіше, що публікувалося сьогодні, 24 травня.

"Икавка, етер і проєкція": Кабмін затвердив 7 головних змін в українській мові

Кабінет міністрів схвалив нову редакцію Українського правопису, яка замінить версію 1992 року.

Рішення про оновлення редакції правопису було ухвалено “з метою забезпечення конституційних положень про державний статус української мови та уніфікації вживання правописних норм”.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Українській церкві загрожує розкол: Філарет на синоді повстав проти Епіфанія

Почесний патріарх ПЦУ Філарет на синоді не підтримав Епіфанія, як предстоятеля церкви митрополиту Київського і всієї України. Про це сам Епифаній розповів журналістам після завершення синоду ПЦУ.

За словами баженнійшого, всі інші учасники синоду одностайно проголосували за висловлення підтримки йому як предстоятелю.

Зеленського "кинули": помічник слуги народу викрив підступний план депутатів

У команді президента Володимира Зеленського заявили, що лідер фракцій Верховної Ради України не дотрималися своїх обіцянок щодо прийняття законопроектів слуги народу.

Про це розповів глава Адміністрації президента Андрій Богдан в ефірі одного з українських телеканалів. Богдан додав, що вони готові опублікувати відео та стенограми цих переговорів, аби надати докази.

Зеленський поспілкувався з Меркель "наживо": про що домовилися

У п'ятницю, 24 травня, президент України Володимир Зеленський поспілкувався із канцлером Німеччини Ангелою Меркель у телефонному режимі. Про це повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

У ході розмови глави держав підтвердили необхідність повної реалізації Мінських угод, йдеться у повідомленні.

Блогер показав яскраві "досягнення" президентства Порошенка: 9 диво світу

Юрист Михайло Шнайдер потролив колишнього президента Петра Порошенка через катастрофічний стан справ після його каденції практично у всіх сферах життя країни.

Відповідний допис він зробив на своїй сторінці у Facebok. Зокрема, блогер показав катастрофічний стан дороги в одному з куточків України.