В зоні відчуження ЧАЕС співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника виявили шокуючу знахідку. В одному з покинутих будинків вони знайшли сліди роботи борсуків, які будували собі помешкання. Останні вирили глибокі нори, повідомляється на Facebook-сторінці заповідника.

Як відзначається, під час останньої експедиції по зоні вони помітили купи виритого піску навколо ганку одного з покинутих будинків. Вже пізніше з’ясувалося, що це була робота борсуків. Всередині приміщення візитерів чекала ще більш грандіозна картина: на підлозі будинку були цілі кучугури піску, який борсуки при будівництві житла винесли з-під підлоги і фундаменту.

Відзначимо, що борсуки розумні тварини і завжди містять сухим входи в нори та роблять їх до 4-х метрів у глибину. Окрім цього, тварини дуже обережні – їх вкрай рідко можна побачити вдень. Велику частину часу вони проводять під землею. Тільки до вечора і вночі виходять на полювання зі своїх підземних будинків.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше Легалізація зброї: Кабмін "дав добро", подробиці закону.

Як повідомляв портал "Знай.ua" У Криму російські окупанти вербують мирне населення в армію відмовилися чекає в'язниця.

Також, "Знай.ua" В Україні заборонили популярне знеболююче: "Німесил" тепер ніде не дістати.