Як ми повідомляли раніше, в анексованому Росією Криму з'явилася проблема з постачанням питної води. Андрій Рюмшин, віцепрем'єр уряду РФ, заявляв, що запас питної води на півострові покриє потреби населення до березня 2020 року.

До анексії Криму Росією у 2014 році Україна постачала на півострів прісну воду, яка покривала до 85% потреб населення, через Північно-Кримський канал. Після анексії це постачання припинилося.

Посуха в Криму, Цензор.нет
Посуха в Криму, Цензор.нет

Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, повідомляв, що розгляд можливого відновлення постачань може відбутися, тільки якщо в РФ визнають офіційно анексію Криму.

Питання відновлення постачання води на півострів знову підняли в Україні. Позиція уряду в даний момент відносно цього питання не змінилася. Ситуацію прокоментував Антон Кориневич, постійний представник президента України в АР Крим.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Посуха в Криму, 24tv
Посуха в Криму, 24tv

Кориневич пояснив наступне: "Під час спілкування з журналістами пан президент заявив, що ніхто з цим питанням не звертався до української сторони. Ми за місяць роботи представництва не бачили звернень іншого боку з цього питання. Ми, як і ви, бачили реакції в ЗМІ, соціальних мережах тощо. Позиція поки однозначна: все залишається, як є".

Нагадаємо, раніше озвучено тривожний прогноз по Криму, часу залишилося дуже мало: "Перетвориться на пустелю".

Також Знай.uа писав, що екологічна катастрофа назавжди змінила Крим: фото нагадують фільми про Апокаліпсис.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Київ перетвориться на пустелю: екологи приголомшили прогнозом.