Херсонська обласна державна адміністрація планує виплачувати сім'ям додатково по 10 тисяч гривень за народження третьої і кожної подальшої дитини.

Відповідні виплати заплановані згідно до обласної програми підтримки сімей на 2020-2024 роки.

На реалізацію вищезазначеної програми з держбюджету було виділено 45,5 мільйонів гривень, половину з яких покриє обласний бюджет, іншу - місцеві. Ця сума має забезпечити фінансування на найближчі п'ять років.

Для отримання фінансової допомоги батькам необхідно звернутися з відповідною заявою до Половину повинен профінансувати обласний бюджет, а іншу частину місцеві. Повідомляється, що фінансова допомога буде нараховуватися після звернення батьків до управління соцзахисту.

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв неодноразово стверджував, що покращення демографічної ситуації в Херсонській області є метою його адміністрації, тому допомога сім'ям з трьома і більше дітьми має дати змогу поліпшити якість життя і умови проживання новонароджених українців і їхніх рідних.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв
Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв

На державному рівні в Україні встановлена виплата у розмірі 41280 грн за народження дитини. З них 10 320 гривень виплачуються одразу, а решту суми ділять на 36 щомісячних виплат у розмірі 860 гривень.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Кабміні пояснили, кому збільшать допомогу - виплати на дітей до 400 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.ua", суму при народженні дитини переглянуть та додадуть новий вид допомоги.

Також "Знай.ua" писав як народження ще однієї дитини впливає на батьків.