Євро в четвер дешевшає по відношенню до більшості валют після несподівано слабких даних про німецьку інфляцію.

Про це повідомляють ЗМІ.

Доларовий індекс ICE підвищується на 0,1%.

Євро до 30 серпня коштував $ 1,1666 в порівнянні з $ 1,1707 на закритті попередніх торгів у Нью-Йорку.

Варто відзначити, що основною причиною падіння євро стала несподівана інфляція у Німеччині, яка опустилась нижче 2%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Відомо, що споживчі ціни у Німеччині чітко розраховані за стандартами ЄС, минулого місяця збільшились у середньому на 1.9%., що є мінімальною межею починаючи з квітня.

Інфляція в Німеччині в серпні несподівано опустилася нижче 2%. Споживчі ціни в Німеччині, розраховані за стандартами Європейського союзу, минулого місяця збільшилися на 1,9% в річному вираженні, що є мінімумом з квітня.

Таким чином, інфляція сповільнилася в порівнянні з липневими 2,1%, тоді як аналітики очікували її збереження на цьому рівні.

У свою чергу туречька ліка продовжує своє стрімке падіння. Так, у четвер вона звалилась ще на 4.8% по відношенню до долару та на 4.4% до євро.

Заходи, вжиті ЦБ Туреччини напередодні, не змогли зупинити падіння ліри, яка на цьому тижні лідирує за темпами зниження серед валют emerging markets - більше 11%.

Обвал спровокували чутки про те, що заступник керуючого турецького центробанку Еркан Кілімджі готується піти у відставку, щоб зайняти пост в Банку розвитку Туреччини.

У парі з доларом ліра в якийсь момент опустилася до 6,80 ліри / $ 1, поступово наближаючись до історичного мінімуму - 7,2149 ліри / $ 1, який був зафіксований раніше в серпні.

Разом з тим варто відзначити, що рихильники і противники співпраці з МВФ в Україні завжди ділилися на дві групи: ті, хто "за" з причини того, що черговий транш "пече стегно" і дозволяє "шаркнутb по душі", і ті, хто "проти", тому що їм не перепадає.

Реального дискурсу щодо співпраці з МВФ і оцінки того ефекту, який Україна отримує від нього, як не було, так і немає. Ну або майже немає. Фінансовий аналітик Олексій Кущ спробував заповнити цю глибоку лакуну, пише Политека .

"Як показує досвід таких країн, як Південна Корея або Туреччина, кредити МВФ можуть на короткостроковому інтервалі забезпечити надходження адреналіну в серце економіки"

Корейці, наприклад, з виділеною їм сумою в більш ніж 40 млрд дол, витратили тридцять з хвостиком і всі повернули достроково. Процедуру фінальної транзакції з погашення боргу перед фондом в Туреччині перетворили в ТБ-шоу: прем'єр перед телекамерами урочисто натиснув на клавішу в банку, підтверджуючи платіж. Надалі, Туреччина з позичальника фонду перетворилася в його кредитора.

Умови виділення Україні нового траншу від МВФ. коментар Наливайченко Нагадаємо, ображені турки відмовилися від iPhone.

Як повідомляв "Знай.ua", кримські клоуни Путіна розмріялись про Туреччину.

Також "Знай.ua" писав, чи стане відпочинок для українців дешевшим при подальшому послабленні ліри.