Сполучені Штати заявили про готовність припинити членство у Світовій торговій організації в разі, якщо відчують зміни у ставленні до себе.

Про це американський лідер Дональд Трамп заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg.

"Якщо СОТ не зміниться - я вийду з організації",

“Якщо СОТ не зміниться - я вийду із організації”, - сказав глава Білого дому.

Президент підкреслив, що операція, після якої у світі з'явилася СОТ, це "найгірший торговий договір, коли-небудь укладений".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Трамп також загострив увагу на тому, що США з завидною регулярністю програють спори, що відбуваються в рамках СОТ.

Глава КНДР Кім Чен Ин планує зустрітися з головою сирійського режиму Башаром Асадом. Повідомляється, що Асад відвідає Північну Корею. У повідомленні не вказується дата проведення зустрічі, і сирійські проурядові ЗМІ також досі не повідомили про запланований візит.

"Тільки в минулому році ми почали багато вигравати. Знаєте чому? Тому що вони знають, що в разі нашого програшу - я покину організацію",

“Лише минулого року ми почали багато вигравати. Знаєте чому? Бо вони знають, що у випадку нашого програшу - я покину організацію”, - підкреслив американський президент.

Разом з тим у статті Bloomberg автори спростовують заяву Трампа і відзначають, що статистика говорить про зворотнє: США набагато частіше за інших країн виграють суперечки в рамках СОТ.

"Вихід США з СОТ потенційно матиме значно більший вплив на світову економіку, ніж діюча торгова війна Трампа з Китаєм, підірвавши післявоєнний світовий порядок, який Штати допомогли побудувати",

“Вихід США із СОТ потенційно матиме значно більший вплив на світову економіку, ніж чинна торговельна війна Трампа із Китаєм, підірвавши повоєнний світовий порядок, який Штати допомогли збудувати”, - підсумовують автори статті.

Нагадаємо, в Сінгапурі зустрілися американський лідер Дональд Трамп і глава Північної Кореї Кім Чен Ин.

Як повідомляв "Знай.иа", стало відомо, про що світовим лідерам вдалося домовитися.

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Дональд Трамп в рамках Північного потоку-2 розповів, як збирається допомогти Україні.