У Європейському Союзі серйозно взялися за питання необхідності переводити час літній і зимовий періоди.

Про це в п'ятницю, 31 серпня, в ефірі німецького телеканалу заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. Так, члени комісії мають намір повністю відмовитися від переведення стрілок. Таким чином він прокоментував опитування, в ході якого більшість жителів Євросоюзу визначили цей ритуал як необов'язковий. За неофіційними даними, в голосуванні взяли участь 4,6 мільйона осіб.

Жан-Клод Юнкер

Юнкер заявив, що на розгляді в Єврокомісії це питання з'явиться найближчим часом.

"Рішення буде прийняте сьогодні", - заявив Юнкер.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо комісія схвалить пропозицію, його повинні будуть затвердити Європарламент та країни-члени Євросоюзу. Німецький політик Петер Лізе заявив, що підтримка Європарламенту практично у кишені, хоча серед країн одностайної думки немає. Деякі держави поки що не заявили про свою позицію з цього питання, включаючи Німеччину.

Жан-Клод Юнкер

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки перестали видавати візи громадянам Російської Федерації. Як розповів генеральний консул РФ в Х'юстоні Олександр Писарєв Штати "фактично припинили" видавати візи росіянам, в тому числі в гуманітарних випадках.

Як повідомляв "Знай.иа", Сполучені Штати заявили про готовність припинити членство у Світовій організації в разі, якщо відчують зміни у ставленні до себе. Про це американський лідер Дональд Трамп заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg.

Знай.иа писав про те, що стало відомо, що в Північній Ірландії більше ніж півтора року не можуть сформувати уряд. Це новий світовий рекорд.

В результаті політичних змін, уряд в країні розпався в січні 2017-го. Причиною став неоднозначний екологічний законопроект. Потім чиновники не могли знайти спільну мову і в інших політичних питаннях. Після внутрішнього розколу уряду так і не вдалося відновити свою роботу до нині.