Перша надрукована на бетонному 3D-принтері казарма була побудована всього за два дні і може легко витримати не тільки вітер і легкі урагани, але і вогонь зі стрілецької зброї.

Американські військові відзначають, що новий метод будівництва казарми дозволить військовим не відволікатися від своїх обов'язків і дозволить заощадити час і ресурси, пише Popularmechanics.


Бетонний 3D-принтер був розроблений вченими з дослідницького центру штату Іллінойс. Вони відзначають, що використання роботів сильно спростить виконання бойових завдань сухопутними військами - в ході випробувань бетонний принтер виконав будівництво казарми за добу з невеликим, а наступна версія системи буде будувати казарму на 15-20 чоловік менше ніж за 20 годин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще


Нагадаємо, солдати строкової служби у Дніпрі змушені працювати на приватного підприємця. Випадкові свідки були обурені, коли побачили, як бійці вантажать бетонні бордюри.
У сюжеті ТСН повідомляється, що перехожі зафільмували специфічну "службу".

Ролик демонструє, як солдати у військовій формі, на спеці вантажать бордюри і тротуарну плитку. Журналістам вдалося потрапити на територію бетонного заводу, де перебували бійці.


Хлопці розповіли, що уявляли собі військову справу трохи інакше. Зараз вони мало не в рабстві, а за роботу отримують 35 гривень на двох.


Як повідомляв раніше Знай.ua, курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка масово перестрибували через турнікети і пролізали під ними на станції метро "Виставковий центр".


"А хулі-хулі-хулі-хулі-хулі-хулігани, майбутні командири, майбутні капітани! Без коливань відважні, хоробрі без причини! Хулігани - справжнє майбутнє Батьківщини! (Тартак)", - написала прес-секретар київського метрополітену Наталія Макогон на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що керівництву Військового інституту повідомили про порушення правил плати проїзду, пільгового проходу і користування турнікетами в підземці.


Також Знай.ua писав про те, що російські призовники в Ленінградській області масово злягли з ангіною, пневмонією та ГРЗ.