Археологи давно шукали, і все ж знайшли. Місце, де Ісус Христос перетворював воду на вино, знайшли в ході розкопок в Нижній Галілеї, де в Рейні розташований кар'єр, який давно цікавило фахівців.

Так, група експертів знайшла спеціальний камінь для судин, в які наливали воду і вино, а також кілька тисяч самих судин.

Археологи вважають, що саме ці судини використовувалися на бенкеті в ході весілля у Кані, так як саме там, на думку істориків, син божий сотворив своє перше чудо, зробивши зі звичайної води вино. Про це повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Раніше багато прочан вважали, що саме давня Кана Галілейська була місцем, де Ісус вразив усіх своїм першим дивом. Кар'єр, де проводилися розкопки, розташований на південь від сучасного села під назвою Кафр-Канна.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, згідно святого письма, саме після цієї чудесної трансформації води на вино учні Ісуса Христа увірували в його істинну божественну сутність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що недалеко від міста Багхпат в штаті Уттар-Прадеш археологи з Індії при розкопках поховань виявили військовий шолом і колісницю бронзового століття.

Артефакти вдалося відшукати команді з десяти осіб. Розкопки науковці розпочали ще в березні цього року в селищі Санаули. Ще в 2005 році там було виявлено 116 поховальних ям. У ході тримісячних розкопок вдалося знайти ще вісім поховань. Як відомо, одною з найважливіших і найцінніших знахідк стала колісниця бронзового століття.

Варто нагадати, що вчені вирішити спробувати реконструювати зовнішність Месії. Британський судмедексперт Річард Нів склав приблизний портрет типового чоловіка тієї місцевості і того часу, коли жив Ісус.

В першу чергу він відштовхнувся від того факту, що в Євангелії сказано, що Ісус зовні нічим не відрізнявся від своїх учнів. Тобто він був типовим чоловіком-євреєм того часу.

Нагадаємо, археологи з'ясували, як розіп'яли Ісуса.

Як повідомляв Знай.uа, малюк, який переміг смерть розповів про зустріч з Богом.

Знай.uа писав, археологи знайшли нащадка Ісуса Христа.