Ірак відмовив Російської Федерації в допуску в свій повітряний простір літака Ту-154М, який тримав курс до Сирії.

Як повідомляє ліванський портал Al-Masdar, літак, що прямував в сирійську провінцію Латакія, де розташована російська авіабаза Хмеймім, був змушений повернутися в повітряний простір Ірану. При цьому іракська влада не пояснили причину заборони.

Пізніше, екіпаж Ту-154М зробив ще одну спробу прольоту через повітряний простір Іраку, ніж вона закінчилася, видання не уточнює.

Разом з тим варто відзначити, що раніше Росія направила в Середземне море до берегів Сирії найпотужнішу угруповання бойових кораблів з початку участі в конфлікті.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

До її складу входить десять кораблів, оснащених крилатими ракетами "Калібр", а також два підводні човни.

У російському Міноборони повідомили джерела, що до складу ударного з'єднання, яке направлено в Середземне море, входять великий протичовновий корабель "Сєвєроморськ", ракетний крейсер "Маршал Устінов", три сторожові кораблі, фрегат "Адмірал Григорович", а також малі ракетні кораблі і підводні човни.

Відзначається, що на крейсері "Маршал Устінов" розгорнуть потужний ракетний комплекс "Вулкан", а ще вісім кораблів оснащені "Калібрами". Експерти вважають, що Росія направила найпотужнішу угруповання бойових кораблів в Середземне море для підтримки сирійської армії, яка готує наступ на Ідліб.

Також деякі відзначають, що таким чином Москва вирішила відповісти США, які нібито посилюють військову присутність в Середземномор'ї. На заяву Міноборони РФ про те, що Пентагон нарощує військову присутність США в районі Сирії, відреагували вже в американському військовому відомстві.

Там запевнили, що ця заява "не більше ніж пропаганда", але відзначили, що готові виконати наказ президента до дії, якщо він надійде.

Крім того варто відзначити, що терористи ІДІЛ заявили про загибель 35 російських і сирійських військових у провінції Дараа на півдні Сирії.

Смертник на завантаженому вибухівкою автомобілі прибув у місто Зайсун, де знаходилися військові, і зробив атаку.

При цьому в Міноборони Росії спростували цю інформацію, заявивши, що ніякої атаки на військових не було і вони продовжують "виконувати завдання".

"Ніяких втрат російських військовослужбовців як у провінції Дераа, так і взагалі на території Сирійської Арабської Республіки, не було і немає", - стверджують у РФ.

Американці показали відео авіаудару, який ймовірно вбив російських військових у Сирії Нагадаємо, Росія відновила бомбардування Сирії.

Як повідомляв "Знай.ua", українців попередили про важливе.

Також "Знай.ua" писав, що Сирія посилить проблеми України.