Російський опозиційний політик Олексій Навальний анонсував на 9 вересня 2018 року всеросійську акцію протесту проти підвищення пенсійного віку. У цей день у багатьох регіонах відбудуться вибори голів суб'єктів РФ або депутатів місцевих законодавчих зборів. Ні в одному великому місті акція не санкціонована.

Мітинги погодили тільки в Кургані, Чебоксарах, Кірові і Березняках. У Санкт-Петербурзі 7 вересня влада відкликали узгодження, пояснивши це комунальною аварією. Десятки прихильників Навального по всій Росії превентивно затримані, деяких заарештовано, порушено кримінальні справи. Про це розповідає "Медуза".

Наприклад, у російському Краснодарі на 10 діб заарештовано координатора штабу Навального Разміка Симоняна за непокору поліції. Місцеві активісти Станіслав Чепаченко, Олексій Семейкин, Ігор Гусарь і Олексій Мандригеля отримали п'ять, шість, сім і 10 діб арешту відповідно з тієї ж статті; Мандригеля в знак протесту оголосив сухе голодування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Відомо, що у випадку з Чепаченко і Гусарем "непокора" полягала у відмові показати поліцейським документи.

Віра Холодна з Краснодара отримала 10 діб за організацію акції без подачі повідомлення — при тому, що акція ще не пройшла.

Координатор штабу Навального в Томську Андрій Фатєєв отримав 25 діб за повторне порушення правил проведення мітингів — із закликами взяти участь в акції проти пенсійної реформи.

Керівник бєлгородського штабу Навального Євген Карпов 7 вересня отримав 12 діб за вживання наркотиків; в постанові суду зазначено, що він відмовився проходити медичний огляд на стан сп'яніння.

Новосибірський штаб Навального обшукали. В офісі не було листівок, і, за словами прихильників Навального, поліцейські зі словами "Нудно у вас тут залишили штаб.

Нагадаємо, на зустріч Володимира Путіна з переможцями міжнародних олімпіад, один із школярів прийшов в майці з написом "Навальний 2018".

Як раніше писав Знай.uа, Навального терміново госпіталізували після "розмови" з катами Путіна.

Також портал Знай.uа писав про те, що Навального кинули за ґрати.