Британська авіакомпанія British Airways забила тривогу – база даних компанії зламана хакерами.

Про це повідомляє Politeka.

Через атаки скомпрометовані кредитні карти 380 тис. клієнтів.

Повідомляють, що постраждали клієнти, які замовляли квитки через офіційний сайт або додаток в період з 21 серпня по 5 вересня.

Представники авіакомпанії порекомендували клієнтам звернутися до свого банку, якщо вони вважають, що їх дані могли викрасти.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Відзначимо, що серед постраждалих також може виявитися і президент України Петро Порошенко – його сфотографували в салоні рейсового літака з Лондона до Києва. Літак належав тій самій авіакомпанії British airways. Порошенко повертався з похорону сенатора Маккейна через Лондлн, де вчаться його дочки-близнюки.

Разом з тим варто відзначити, що у США екстрадували з Грузії громадянина Росії, який звинувачений у скоєнні кібератаки на американські компанії.

За інформацією Секретної служби США, що проводила спільні дії з ФБР і прокуратурою, 35-річний житель Москви Андрій Тюрін був екстрадований з Грузії, де раніше був затриманий за запитом США.

Заступник Директора ФБР Вільям Суінні заявив, що Він підозрюється в тому, що протягом довгого часу намагався зробити злом комп'ютерної системи фінансових інститутів і публікаторів новин.

"Серед інкримінованих йому злочинів - найбільша в історії США крадіжка особистих даних споживачів у американського фінансового інституту", - повідомив Суінні.

Уточнюється, що Тюрін проводив хакерські атаки в період з 2012 по 2015 роки, за цей період йому вдалося викрасти особисті дані більш ніж у 100 млн осіб. Він працював у складі злочинної групи, троє членів якої знаходилося в Ізраїлі, і були заарештовані в 2015 і 2016 роках.

У разі визнання винним, він може бути засуджений до ув'язнення терміном на 30 років.

Крім того варто відзначити, що суд засудив жителя Нікополя до умовного покарання строком на 1 рік за організацію масової кібератаки на українські компанії з допомогою вірусу Petya, що спричинила до мільйонних збитків.

Так, 30 серпня Нікопольський міськрайонний суд розглянув кримінальну справу стосовно громадянина Н. Чоловіка звинуватили у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу України за фактом масштабної кібератаки вірусу Petya (NotPetya) в 2017 році.

Під час судового засідання обвинувачений Н. повністю визнав свою провину. Вироком суду було затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і обвинуваченим, у присутності захисника.

Вірус Petya: основна інформація та як убезпечити свій ПК

Нагадаємо, Ілон Маск накурився конопель у прямому ефірі і заявив, що навколо кіборги.

Як повідомляв "Знай.ua", у дітищі Apple знайшли критичну вразливість.

Також "Знай.ua" писав, що копи повідомили про хакерів, що нашкодили тисячам користувачів.