Північна Корея гучно відсвяткувала 70-ту річницю свого утворення. З цього приводу в столиці республіки пройшов військовий парад за участю десяти тисяч військових.

кндр

Про це повідомило агентство Yonhap.
Під час параду місцевим жителям показали артилерійські установки, танки та іншу новітню техніку.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

При цьому міжконтинентальні ракети і балістичні ракети малої і середньої дальності цього разу задіяні не були.
Лідер КНДР Кім Чен Ин не став виступати з промовою, однак був присутній на параді. Замість нього до народу звернувся Кім Ен Нам.
Квитки на парад в Пхеньяні коштували від 100 до 800 доларів.

Передбачається, що відсутність акценту на ракетній та ядерній потужності на параді в Пхеньяні пов'язано з поліпшенням відносин між КНДР і США.


Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин отримав листа від російського президента Володимира Путіна і заявив, що готовий приїхати з офіційним візитом в Росію.
Про це повідомила спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко за підсумками зустрічі з північнокорейським лідером.

Ким Чен Ин


За словами Матвієнко, яка зараз знаходиться в Пхеньяні з офіційним візитом, тепер по дипломатичних каналах почнеться опрацювання часу і місця візиту. Вона представляє Росію на святкуванні 70-річчя КНДР.


Як повідомляв раніше Знай.ua, керівник КНДР Кім Чен Ин не з'являвся на публіці протягом 15 днів.
Про це повідомляє південнокорейська газета The Chosun Ilbo.

кім чен Ин

"Державні ЗМІ КНДР нічого не публікують про діяльність Кіма з 20 серпня, коли він був присутній на похоронах колишнього міністра народних збройних сил КНДР Кім Йон Чхона", - йдеться в повідомленні.


Також Знай.ua писав про те, що Президент США Дональд Трамп звернувся до держсекретаря Майка Помпео з проханням відкласти заплановану поїздку до КНДР. Про своє рішення Трамп розповів в Twitter.