Рівно 17 років тому 11 вересня весь світ завмерши від жаху спостерігав, як найбільший теракт потряс Сполучені Штати. В історії американського народу цей день став одним з найкривавіших: терористи "Аль-Каїди" направили захоплені пасажирські літаки у вежі-близнюки у Нью-Йорку. Тоді загинуло майже 3 тисяч людей.

теракт 11 вересня

2977 загиблих - стільки невинних життів забрала найстрашніша терористична атака в історії людства. 11 вересня 2001 року, два з чотирьох пасажирських літаків, захоплених терористами терористичної організації "Аль-Каїда", протаранили переповнені відвідувачами вежі Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку.

За страшним горем сотні країн спостерігали у прямому ефірі. Здається, саме 11 вересня 2001 року кожен чітко зрозумів: тероризм - чума 21 століття і застрахуватися від неї неможливо.

теракт 11 вересня

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Журналіст Марк Лагангі зняв тоді моторошні кадри. Півгодинне оновлене відео, повну версію якого опублікували в соціальних мережах трохи більше тижня тому, пореглянули більше 9 000 000 людей. Свій репортаж Лаганги зробив у перші хвилини після влучення літаків у вежі і тепер люди на власні очі можуть побачити, який вигляд мало те пекло ізсередини.

Марк зафільмував постраждалих, рятувальників і пожежників, які намагалися хоч якось загасити вогонь. Репортер навіть заходив у порожній вестибюль однієї з двох веж, яка ще трималася: людей там не було і здавалося, що всіх евакуйовано. Але насправді ще сотні працівників та відвідувачів центру були заблоковані вогнем на верхніх поверхах. Заблоковані всередині люди втрачали залишки самовладання і просто вистрибували з вікон, обираючи миттєву смерть від удару проти болісної у вогні.

теракт 11 вересня

Буквально в останні секунди Лагангі вдалося покинути вежу перед тим, як вона впала. Здалося, що потужна хвиля пилу поховає журналіста живцем. Але за мить він підвівся, протер об'єктив від бруду і підбіг до чоловіка, якому так само пощастило вчасно вийти з хмарочоса.

Нагадаємо, як стало відомо, що США готові розширити поставки військового озброєння для України, щоб зміцнити військово-морські та повітряні сили держави.

Як повідомляв "Знай.uа" в мережі оприлюднили нові фотографії місця загибелі ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, зроблені відразу після вибуху.

Також "Знай.uа" писав про те, що в районі селища Кримське вчора, 5 червня, снайпер ліквідував ватажка терористичної батареї так званої бригади "ЛНР".